Internationaal Folklore Festival

De stad Cupramontana elk jaar biedt zowel bewoners en toeristen een uniek spektakel in zijn soort: het Internationaal Folklore Festival. De straten worden letterlijk overspoeld door kostuums, dansen en liederen van folkloristische groepen uit de hele wereld.

Het Internationaal Folklore Festival werd gehouden voor de eerste keer in 1996. Elk jaar wordt herhaald met dezelfde intensiteit, met de zorgvuldige organisatie van de Folklore Group Masaccio ondersteund door de gemeente Cupramontana. Tijdens het festival opeenvolgende optredens van muzikanten, dansgroepen en nog veel meer kan worden gezien. De stad wordt een ontmoetingsplaats, uitwisseling van ideeën tussen verschillende culturen en een kleurrijke podium vol kleurschakeringen. Verschillende etnische groepen en verschillende toepassingen te maken Cupramontana een referentiepunt voor de fusie en het begrip van verschillende gewoonten en tradities.

Op de Internationale Folklore Festival deel te nemen aan een groot aantal folkloristische groepen uit alle hoeken van de planeet. Mensen die behoren tot totaal verschillende culturen zijn te vinden in dit kleine maar gezellige stadje aan het publiek aanbieden een deel van hun geschiedenis door middel van liederen, dansen en traditionele kostuums van het volk waartoe zij behoren. Het is echt cultureel evenement vooral geliefd bij degenen die beweren dat de traditie, om hun wortels niet te verliezen moet worden gehandhaafd. Maak gebruik van deze gelegenheid gebruik om naar de zeden en gewoonten van andere mensen te leren kennen.

Voor meer informatie: www.massaccio.com

Wanneer: laatste week van juli.