Cupramontana, hoofdstad van Verdicchio

Cupramontana, gelegen in het hart van de regio Marche op 505 meter boven de zeespiegel, is de ideale plek voor een ontspannen verblijf, voor lekker eten en goede wijn, voor een actieve, sportieve of culturele vakantie.

Serra San Quirico en zijn schatten. Rondleiding door het dorp en toegang tot het museum.

Duur: 2 Uren
Vanaf: Serra San Quirico
Talen: Italiaans
Categorieën : Wandelen Omgeving
Oude wasplaatsen, plaatsen voor het drenken van vee, kleine privébronnen verborgen in de binnenplaatsen van de adellijke paleizen, de vijftiende-eeuwse fontein op het plein. Laat ons u door de straten van het oude dorp Serra San Quirico leiden,...

Een begeleide wandeling leidt je naar de vele fonteinen die verborgen zijn in de straten van het historische centrum van Serra San Quirico, bekroond met de Oranje Vlag door de Touring Club.

Elke poort van het kleine dorp is verfraaid door een bron van eeuwigdurend water dat zijn naam ontleent aan de nabijgelegen poort: Fonti Corona, del Condotto, Nuova, Colelli, della Volta, di Valfiorita en de Fonte di Piazza, de mooiste vooral gegarneerd met een marmeren beker en speelse fonteintjes. De bron, die uit Monte Murano stroomt, staat bekend om zijn finesse, lichtheid en overvloed aan welzijn.

Boek uw wandeling en ontdek de verborgen schatten in het kleine dorpje Serra San Quirico.

 

Hulp nodig of meer informatie?

+39-334-1178046 info@appennino-incoming.it
Informatie

Contacteer ons

  • Dienst Toerisme
    Corso Leopardi 59 | 60034 Cupramontana
  • +39-0731-780199
  • turismo@cupramontana-accoglie.it